dc.contributor.author | Kosonen, Heidi | |
dc.date.accessioned | 2017-03-30T09:08:38Z | |
dc.date.available | 2017-03-30T09:08:38Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.citation | Kosonen, H. (2016). Ruoasta kaukaa mutta läheltä : symbolinen ruoka antropologisen tutkimuksen kohteena. <i>Elore</i>, <i>23</i>(2). <a href="https://doi.org/10.30666/elore.79269" target="_blank">https://doi.org/10.30666/elore.79269</a> | |
dc.identifier.other | CONVID_26450314 | |
dc.identifier.other | TUTKAID_72457 | |
dc.identifier.uri | https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/53408 | |
dc.description.abstract | Ruoan kulttuuri. Antropologisia näkökulmia ruoan tutkimukseen on kotimainen,
käytännönläheinen ja yleistajuinen perehdytys antropologiseen ruokatutkimukseen.
Oivallisesti rajatussa artikkelikokoelmassa ruokaa tarkastellaan symbolisena järjestelmänä,
jonka välityksellä ilmennetään erinäisiä sosiokulttuurisia rakenteita, kategorioita ja arvoja.
Teoksessa käsitellään erityisesti ruoan roolia yhteisön, sukulaisuuden, sukupuolen ja
kansallisidentiteetin rakentamisessa, rajaamisessa ja näkyviin tuottamisessa. Kirjan yhdeksän
artikkelia perustuvat Tansaniassa, Kuubassa, Papua-Uudessa-Guineassa, Argentiinassa,
Meksikossa, Indonesiassa, Etelä-Afrikassa, Kiribatilla ja Fidžillä tehtyyn etnografiseen
kenttätutkimukseen. | |
dc.language.iso | fin | |
dc.publisher | Suomen Kansantietouden Tutkijain Seura | |
dc.relation.ispartofseries | Elore | |
dc.relation.uri | http://www.elore.fi/ruoasta-kaukaa-mutta-lahelta-symbolinen-ruoka-antropologisen-tutkimuksen-kohteena/ | |
dc.subject.other | ruoka | |
dc.subject.other | kulttuuri | |
dc.subject.other | ruokakulttuuri | |
dc.subject.other | antropologia | |
dc.title | Ruoasta kaukaa mutta läheltä : symbolinen ruoka antropologisen tutkimuksen kohteena | |
dc.type | article | |
dc.identifier.urn | URN:NBN:fi:jyu-201703171691 | |
dc.contributor.laitos | Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos | fi |
dc.contributor.laitos | Department of Music, Art and Culture Studies | en |
dc.contributor.oppiaine | Taidehistoria | fi |
dc.contributor.oppiaine | Art History | en |
dc.type.uri | http://purl.org/eprint/type/JournalItem | |
dc.date.updated | 2017-03-17T13:15:04Z | |
dc.type.coar | journal article | |
dc.description.reviewstatus | nonPeerReviewed | |
dc.relation.issn | 1456-3010 | |
dc.relation.numberinseries | 2 | |
dc.relation.volume | 23 | |
dc.type.version | publishedVersion | |
dc.rights.copyright | © Kosonen & Suomen Kansantietouden Tutkijain Seura, 2016. | |
dc.rights.accesslevel | openAccess | fi |
dc.subject.yso | ruokakulttuuri | |
dc.subject.yso | antropologia | |
dc.subject.yso | ruoka | |
dc.subject.yso | kulttuuri | |
jyx.subject.uri | http://www.yso.fi/onto/yso/p5529 | |
jyx.subject.uri | http://www.yso.fi/onto/yso/p1560 | |
jyx.subject.uri | http://www.yso.fi/onto/yso/p3670 | |
jyx.subject.uri | http://www.yso.fi/onto/yso/p372 | |
dc.relation.doi | 10.30666/elore.79269 | |