Show simple item record

dc.contributor.advisorKarjalainen, Juha
dc.contributor.advisorHyvärinen, Heini
dc.contributor.advisorTaskinen, Jouni
dc.contributor.authorSoininen, Ripsa
dc.date.accessioned2024-10-01T05:39:51Z
dc.date.available2024-10-01T05:39:51Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttps://jyx.jyu.fi/handle/123456789/97311
dc.description.abstractJokihelmisimpukka eli raakku on yksi pohjoisen pallonpuoliskon uhanalaisimmista lajeista. Lajin suojelun kannalta on tärkeää ymmärtää lajin uhanalaisuuden syitä, joita ovat muun muassa isäntäkalojen puute, jokien patoaminen ja ojitus, rehevöityminen, saastuminen ja helmenkalastus. Makeiden vesien suolaantumisesta on viime vuosikymmenten aikana tullut uhka vesiekosysteemeille, sillä korkeiden suolapitoisuuksien on huomattu olevan haitallisia vesieliöille. Tiesuolan vaikutuksia raakkuun ei tunneta hyvin. Tämän tutkimuksen tavoitteena on tutkia kokeellisesti tiesuolana käytetyn natriumkloridin pitkäaikaisaltistuksen vaikutusta raakun poikasten kasvuun, aktiivisuuteen ja selviytymiseen pehmeässä vedessä. Noin vuoden ikäisiä poikasia altistettiin 28 päivän ajan kymmenelle eri käsittelylle: kontrolli ja yhdeksän eri natriumkloridipitoisuutta (200–4400 mg/l). Poikaset laitettiin 6-kuoppalevyille, joissa oli suodatettuun Konneveden järviveteen valmistetut suolaliuokset ja ruokaliuosta. Altistuskokeen aikana seurattiin poikasten kuolleisuutta ja aktiivisuutta. Aktiivisuutta mitattiin tarkkailemalla poikasten liikkumista kahdeksana tarkkailukertana kokeen aikana. Poikasten kasvua mitattiin punnitsemalla niiden tuore- ja kuivamassa kokeen lopussa. Pitkäaikainen natriumkloridialtistus vaikutti merkittävästi poikasten kuolleisuuteen. Simpukoiden LC10-natriumkloridipitoisuus oli 1886 mg/l ja LC50-pitoisuus 1994 mg/l. Natriumkloridi vähensi merkittävästi poikasten aktiivisuutta. EC10-pitoisuus oli 1082 mg/l ja EC50 1970 mg/l. Pitkäaikainen altistuminen natriumkloridille vaikutti merkittävästi myös poikasten kuivamassan kasvuun. Natriumkloridi aiheutti jokihelmisimpukoissa kuolleisuutta matalammissa pitoisuuksissa kuin muilla makean veden simpukoilla on havaittu.fi
dc.description.abstractFreshwater pearl mussel (FPM) is one of the most endangered species in the northern hemisphere. To protect this threatened species, it is important to understand why FPM populations are declining. That are, for example the lack of host fishes, river damming and drainage, riverbed siltation, eutrophication, pollution and pearl fishing. Salinization of freshwater has become a threat to aquatic ecosystems in the last decades. High salt concentrations can be toxic to aquatic organisms. Information on the effects of de-icing salts on freshwater pearl mussels is lacking. This study aims to explore the effects of chronic exposure to sodium chloride on the growth, activity and viability of FPM juveniles in soft freshwater. One year old juveniles were kept in different saline solutions for 28 days and are exposed to ten different treatments: control and nine sodium chloride concentrations (200-4400 mg/l). The juveniles were kept in 6-wellplates that contained filtered Lake Konnevesi water with NaCl and commercial algae mix. During the exposure the mortality and activity of the juveniles was observed. Activity was rated based on their movement during each observation period during the experiment. Growth was measured fresh weight and dry weight of the juveniles at the end of the experiment. Chronic exposure to sodium chloride significantly affected mortality of the juveniles. LC10 concentration for sodium chloride was 1886 mg/l and LC50 concentration was 1994 mg/l. Sodium chloride exposure reduced the activity of the FPM juveniles. EC10 was 1082 mg/l and EC50 1970 mg/l. Chronic exposure to sodium chloride also significantly affected the growth of dry weight in the juveniles. Sodium chloride was lethal to FPM in lower concentrations compared to other freshwater mussels.en
dc.format.extent36
dc.language.isofi
dc.titleTiesuolan (NaCl) vaikutukset jokihelmisimpukan (Margaritifera margaritifera) poikasten kasvuun, aktiivisuuteen ja selviytymiseen
dc.identifier.urnURN:NBN:fi:jyu-202410016182
dc.type.ontasotMaster’s thesisen
dc.type.ontasotPro gradu -tutkielmafi
dc.contributor.tiedekuntaMatemaattis-luonnontieteellinen tiedekuntafi
dc.contributor.tiedekuntaFaculty of Sciencesen
dc.contributor.laitosBio- ja ympäristötieteiden laitosfi
dc.contributor.laitosDepartment of Biological and Environmental Scienceen
dc.contributor.yliopistoJyväskylän yliopistofi
dc.contributor.yliopistoUniversity of Jyväskyläen
dc.contributor.oppiaineYmpäristötiedefi
dc.contributor.oppiaineEnvironmental scienceen
dc.rights.copyrightJulkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.fi
dc.rights.copyrightThis publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.en
dc.contributor.oppiainekoodi40151
dc.subject.ysotiesuolaus
dc.subject.ysosimpukat
dc.subject.ysojokihelmisimpukka
dc.subject.ysopoikaset
dc.subject.ysovaikutukset
dc.subject.ysovesistövaikutukset
dc.subject.ysovedenlaatu
dc.subject.ysoaltistuminen


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record