Syötävien marjojen polyfenolit ja niiden terveysvaikutuksia ihmiselle
Tekijät
Päivämäärä
2024Pääsyrajoitukset
Tekijä ei ole antanut lupaa avoimeen julkaisuun, joten aineisto on luettavissa vain Jyväskylän yliopiston kirjaston arkistotyösemalta. Ks. https://kirjasto.jyu.fi/kokoelmat/arkistotyoasema..
Tekijänoikeudet
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Polyfenolit ovat kasvien toissijaisia aineenvaihduntatuotteita, jotka voidaan ryhmitellä pääluokkiin kemiallisen rakenteensa mukaan. Niitä esiintyy runsaasti marjoissa ja niillä on erilaisia ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa ihmisen terveyteen. Tämä LuK-tutkielma käsittelee syötävistä marjoista löytyviä polyfenoleja ja niiden vaikutuksia ihmiselle.
Metadata
Näytä kaikki kuvailutiedotKokoelmat
- Kandidaatintutkielmat [5322]
Samankaltainen aineisto
Näytetään aineistoja, joilla on samankaltainen nimeke tai asiasanat.
-
Salix spp. Bark Hot Water Extracts Show Antiviral, Antibacterial, and Antioxidant Activities : The Bioactive Properties of 16 Clones
Tienaho, Jenni; Reshamwala, Dhanik; Sarjala, Tytti; Kilpeläinen, Petri; Liimatainen, Jaana; Dou, Jinze; Viherä-Aarnio, Anneli; Linnakoski, Riikka; Marjomäki, Varpu; Jyske, Tuula (Frontiers Media SA, 2021)Earlier studies have shown that the bark of Salix L. species (Salicaceae family) is rich in extractives, such as diverse bioactive phenolic compounds. However, we lack knowledge on the bioactive properties of the bark of ... -
Field-Grown and In Vitro Propagated Round-Leaved Sundew (Drosera rotundifolia L.) Show Differences in Metabolic Profiles and Biological Activities
Tienaho, Jenni; Reshamwala, Dhanik; Karonen, Maarit; Silvan, Niko; Korpela, Leila; Marjomäki, Varpu; Sarjala, Tytti (MDPI AG, 2021)Drosera rotundifolia L. is a carnivorous plant used in traditional medicine for its therapeutic properties. Because of its small size, its collection in nature is laborious and different cultivation methods have been studied ... -
From the forest to the plate – Hemicelluloses, galactoglucomannan, glucuronoxylan, and phenolic-rich extracts from unconventional sources as functional food ingredients
Granato, Daniel; Reshamwala, Dhanik; Korpinen, Risto; Azevedo, Luciana; Vieira do Carmo, Mariana Araújo; Cruz, Thiago Mendanha; Marques, Mariza Boscacci; Wen, Mingchun; Zhang, Liang; Marjomäki, Varpu; Kilpeläinen, Petri (Elsevier BV, 2022)This study aimed to characterise pressurised hot water (PHW) extracts from nonconventional sources of functional carbohydrates and phenolic compounds in terms of antioxidant capacity, antiviral activity, toxicity, and human ... -
Kasvisten, hedelmien ja marjojen syömisen lisääntyminen ryhmäohjauksessa
Kastén, Karin (2017)Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää Keski-Suomen alueella toteutettuun ryhmäohjaukseen osallistuneiden ryhmäläisten kasvisten syömistä 12 kuukauden aikana. Tavoitteena oli tutkia tuoreiden kasvisten, kypsennettyjen ... -
Toxicological and bioactivity evaluation of blackcurrant press cake, sea buckthorn leaves and bark from Scots pine and Norway spruce extracts under a green integrated approach
Pap, Nora; Reshamwala, Dhanik; Korpinen, Risto; Kilpeläinen, Petri; Fidelis, Marina; Furtado, Marianna M.; Sant’Ana, Anderson S.; Wen, Mingchun; Zhang, Liang; Hellström, Jarkko; Marnilla, Pertti; Mattila, Pirjo; Sarjala, Tytti; Yang, Baoru; dos Santos Lima, Amanda; Azevedo, Luciana; Marjomäki, Varpu; Granato, Daniel (Elsevier, 2021)Aqueous extracts from blackcurrant press cake (BC), Norway spruce bark (NS), Scots pine bark (SP), and sea buckthorn leaves (SB) were obtained using maceration and pressurized hot water and tested for their bioactivities. ...
Ellei toisin mainittu, julkisesti saatavilla olevia JYX-metatietoja (poislukien tiivistelmät) saa vapaasti uudelleenkäyttää CC0-lisenssillä.