Editorial : Towards Sustainable Foodways and Research
Raippalinna, L.-M., Aro, R., Mäki, M., & Sonck-Rautio, K. (2022). Editorial : Towards Sustainable Foodways and Research. Ethnologia Fennica, 49(2), 1-6. https://doi.org/10.23991/ef.v49i2.126992
Published in
Ethnologia FennicaDate
2022Copyright
© 2023 Kirsi Sonck-Rautio, Riikka Aro , Liia-Maria Raippalinna, Maija Mäki
Publisher
Ethnos ryISSN Search the Publication Forum
0355-1776Keywords
Publication in research information system
https://converis.jyu.fi/converis/portal/detail/Publication/177376455
Metadata
Show full item recordCollections
License
Related items
Showing items with similar title or keywords.
-
Why do local plant proteins not take off? : Sustainability rationalities in public catering
Kortetmäki, Teea (Research Committee of Agriculture and Food of the International Sociological Association, 2023)This study examines the potential of local plant proteins in promoting sustainable dietary transition in public catering and, simultaneously, helping rural regions find sustainable livelihoods in the future. Environmental ... -
Participation for just governance of food-system transition
Huttunen, Suvi; Turunen, Anni; Kaljonen, Minna (Taylor & Francis, 2022)Sustainability transitions governance needs to be inclusive and participatory and the question of justice is crucial for making effective and acceptable changes possible. But how do we ensure adequate participation in ... -
Developing a matrix framework for protein transition towards more sustainable diets
Paloviita, Ari (Emerald, 2021)Purpose The purpose of this study is to propose a matrix framework to understand the interdependencies of domains and scales of protein transition towards diets based on plants and alternative sources of proteins. De ... -
Reilua ruokaa tänään ja huomenna : suosituksia kestävän ruokajärjestelmän luomiseksi
Silvasti, Tiina; Paloviita, Ari; Kortetmäki, Teea; Huttunen, Suvi; Puupponen, Antti; Tikka, Ville (Jyväskylän yliopisto, JYU.Wisdom - School of Resource Wisdom, 2019) -
Reilu ruokamurros : Polkuja kestävään ja oikeudenmukaiseen ruokajärjestelmään
Kaljonen, Minna; Karttunen, Kaisa; Kortetmäki, Teea; Niemi, Jyrki; Huttunen, Suvi; Tribaldos, Theresa; Malu, Renato S.; Paalanen, Laura; Salminen, Jani; Toivonen, Marjaana; Heikkinen, Mari; Härkänen, Tommi; Rinne, Petra; Sares-Jäske, Laura; Savolainen, Hannu; Siimes, Katri; Tapanainen, Heli; Valsta, Liisa; Virkkunen, Henri; Saarinen, Merja; Erkkola, Maijaliisa; Männistö, Satu; Huusela, Erja; Hyvönen, Terho; Kuussaari, Mikko; Huan-Niemi, Ellen; Lehtonen, Heikki; Wejberg, Henrik; Mattila, Tuomas; Joona, Juuso; Jansik, Csaba; Irz, Xavier; Vaalavuo, Maria; Soljanlahti, Maija; Paloviita, Ari; Lonkila, Annika; Aakkula, Jyrki; Kivelä, Reetta; Roitto, Marja; Järviö, Natasha; Tuomisto, Hanna; Tykkyläinen, Riina; Puupponen, Antti; Savikurki, Anni; Hakala, Tuuli; Nousiainen, Juha; Aro, Riikka; Turunen, Anni; Elomaa, Nina; Lähteenmäki-Uutela, Anu; Ritola, Roosa; Lappalainen, Eeva; Saralahti, Ilja (Suomen ympäristökeskus, 2022)Ruokajärjestelmämme kärsivät monista yhteen kietoutuneista kestävyysongelmista. Ongelmia ei korjata yksittäisillä teknologisilla ratkaisuilla, vaan muutoksia tarvitaan läpi koko ruokajärjestelmän. Muutosten laajuuden vuoksi ...