dc.contributor.advisor | Heimonen, Kari | |
dc.contributor.author | Hulkkonen, Tommi | |
dc.date.accessioned | 2019-05-22T10:02:24Z | |
dc.date.available | 2019-05-22T10:02:24Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.uri | https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/64116 | |
dc.description.abstract | Tässä Pro Gradu työssä selvitetään raakakahvin hintaan vaikuttavia tekijöitä Cup of Excellence huutokaupoissa vuosina 2004-2017. Tutkimuksessa pyritään selvittämään minkälaiset huutokaupat keräävät muita suuremman vaihdon, sekä minkälaiset kahvierät saavat tavallista korkeampia hintoja. Aiempaan tutkimukseen perustuen työ on hedonistisen viitekehyksen sisällä. Kahdella eri regressiomallilla tutkitaan ensiksi huutokaupan kokonaisvaihtoon vaikuttavia tekijöitä, jonka jälkeen loin neljä mallia eräkohtaisiin hintoihin vaikuttavien tekijöiden selvittämiseksi. Huutokauppojen kokonaisvaihtoon vaikutti erityisesti sekä huutokauppamaa, että erien määrä. Huutokauppavuoden vaikutus oli enintään kohtuullinen. Yksittäisten erien hintaan vaikutti erityisesti sen saamat laatupisteet, sijoitus huutokaupassa, erän koko, sekä huutokaupan kokonaisvaihto. Pakkauskoolla ei havaittu tilastollisesti merkittävää vaikutusta. Sekä kasvatuskorkeuden, että huutokauppavuoden vaikutus jää pienemmäksi. | fi |
dc.format.extent | 88 | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | fi | |
dc.subject.other | hyödykemarkkina | |
dc.subject.other | raakakahvi | |
dc.title | Erikoiskahvin hintaan vaikuttavat tekijät Cup of Excellence huutokaupoissa | |
dc.identifier.urn | URN:NBN:fi:jyu-201905222720 | |
dc.type.ontasot | Pro gradu -tutkielma | fi |
dc.type.ontasot | Master’s thesis | en |
dc.contributor.tiedekunta | Kauppakorkeakoulu | fi |
dc.contributor.tiedekunta | School of Business and Economics | en |
dc.contributor.laitos | Taloustieteet | fi |
dc.contributor.laitos | Business and Economics | en |
dc.contributor.yliopisto | Jyväskylän yliopisto | fi |
dc.contributor.yliopisto | University of Jyväskylä | en |
dc.contributor.oppiaine | Taloustiede | fi |
dc.contributor.oppiaine | Economics | en |
dc.rights.copyright | Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty. | fi |
dc.rights.copyright | This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited. | en |
dc.type.publication | masterThesis | |
dc.contributor.oppiainekoodi | 2041 | |
dc.subject.yso | kahvi | |
dc.subject.yso | huutokauppa | |
dc.subject.yso | hinnat | |
dc.format.content | fulltext | |
dc.rights.accessrights | Tekijä ei ole antanut lupaa avoimeen julkaisuun, joten aineisto on luettavissa vain Jyväskylän yliopiston kirjaston arkistotyösemalta. Ks. https://kirjasto.jyu.fi/fi/tyoskentelytilat/laitteet-ja-tilat.. | fi |
dc.rights.accessrights | The author has not given permission to make the work publicly available electronically. Therefore the material can be read only at the archival workstation at Jyväskylä University Library (https://kirjasto.jyu.fi/en/workspaces/facilities). | en |
dc.type.okm | G2 | |