Rahoitusyhtiöt sijoituskohteina yksityissijoittajan näkökulmasta
Tekijät
Päivämäärä
2016Pääsyrajoitukset
Aineistoon pääsyä on rajoitettu tekijänoikeussyistä. Aineisto on luettavissa Jyväskylän yliopiston kirjaston arkistotyöasemalta. Ks. https://kirjasto.jyu.fi/fi/tyoskentelytilat/laitteet-ja-tilat.
Tutkimuksen tarkoituksena on perehtyä kolmen suomalaisen rahoitusyhtiön sijoittajille tarjoamiin sijoitustuotteisiin. Näitä sijoitustuotteita on mediassa luonnehdittu varsin riskipitoisiksi ja niihin sijoittamisen järkevyys on aiheeseen liittyvässä median kirjoittelussa kyseenalaistettu. Rahoitusyhtiöt tarjoavat sijoittajille äänioikeudettomia etuoikeutettuja osakkeita, joille maksetaan kiinteää kuukausittaista osinkotuottoa, jonka suuruus vaihtelee sijoitusajan mukaan.
Tutkimuksen kohteena ovat vuonna 2011 tämän rahoitusmallin suurelle yleisölle esitellyt OPR-Vakuus Oy sekä vastaavanlaisen sijoitustuotteen markkinoille vuonna 2015 tuoneet Lainasto Oy sekä Top Finance Oy. Näiden rahoitusyhtiöiden keräämien sijoitusten kokonaismäärä lasketaan jo kymmenissä miljoonissa euroissa, mutta sijoituksiin liittyen on saatavilla varsin vähän puolueetonta tietoa.
Tutkimuksessa pyritään perehtymään tarkemmin tutkimuksen kohteena oleviin rahoitusyhtiöihin sekä niiden toimialaan kokonaisuudessaan. Asiaan perehtymisen kannalta yksi mielenkiintoinen seikka on aiheeseen liittyvissä median kirjoituksissa esiintynyt toimialan suuren riskipitoisuuden painottaminen, mutta vastapainona tälle yhtiöiden sivuilla taasen esiintyy Asiakastiedon ja Kauppalehden vahvasta taloudellisesta asemasta kertovia sertifikaatteja. Rahoitusyhtiöiden sijoittajaviestintään perehdytään ensiksi tilinpäätösten tunnuslukujen pohjalta. Tämän jälkeen pyritään arvioimaan tutkimuskohteiden sijoittajainformaation laatua, mikä on varsin keskeisessä asemassa näiden sijoitustuotteiden osalta, koska listaamattomien osakeyhtiöiden raportointivelvollisuudet ovat varsin vähäisiä.
Tutkimuksen keskeinen havainto on se, että rahoitusyhtiöiden tunnuslukujen pohjalta voidaan havaita selviä viitteitä toimialan riskipitoisuudesta, mutta toisaalta tutkimuksen kohteena olevat rahoitusyhtiöt ovat kuitenkin menestyneet varsin hyvin. Tutkimuksessa havaittiin rahoitusyhtiöiden sijoittajille maksaman osingon suuruuden olevan yhteydessä yhtiön riskipitoisuuteen. Tämän lisäksi tutkimuksessa havaittiin yhteys rahoitusyhtiön alhaisemman riskipitoisuuden ja laadukkaamman taloudellisen raportoinnin välillä.
...
Asiasanat
Metadata
Näytä kaikki kuvailutiedotKokoelmat
- Pro gradu -tutkielmat [29561]
Samankaltainen aineisto
Näytetään aineistoja, joilla on samankaltainen nimeke tai asiasanat.
-
Ulkomaalaisen rahoitusyhtiön etabloituminen Suomen markkinoille yritys X:n näkökulmasta
Hepouro, Jarno; Vuorinen, Jouni (2008) -
S&P 500 -indeksin osinkoperusteinen arvonmääritys pitkällä aikavälillä
Salminen, Hannu (2017)Tässä Pro gradu –tutkielmassa selvitettiin, kuinka osinkoperusteinen arvonmääritys toimii S&P 500 indeksiin kuukausittaisella otannalla 1871 – 2016. Tämän lisäksi kartoitettiin, kuinka eri taloudelliset tekijät voivat ... -
Osinkotuoton ja makroriskitekijöiden kyky ennustaa osaketuottoa Suomessa
Lahtinen, Johannes (2016)Tässä Pro gradu-tutkielmassa selvitettiin, pystytäänkö osinkotuotolla ja makroriskitekijöillä ennustamaan Helsinki OMX -indeksin osaketuottoa. Samalla kartoitettiin osaketuoton, osinkotuoton ja makroriskitekijöiden ... -
Kuluttajan sijoituskäyttäytyminen ja siihen vaikuttavat tekijät
Slotte, Joanna (2002) -
Liikearvon arvonalentumisen vaikutus osakkeen epänormaaliin tuottoon suomalaisissa pörssiyhtiöissä 2012-2019
Nyrhinen, Henrik (2020)Liikearvon alaskirjauksista on tullut yleisempiä, kun liikearvon arvostaminen on muuttunut pörssiyhtiöissä huomattavasti sen jälkeen, kun kansainväliset tilinpäätösstandardit (IFRS) tulivat voimaan EU:n alueella vuonna ...
Ellei toisin mainittu, julkisesti saatavilla olevia JYX-metatietoja (poislukien tiivistelmät) saa vapaasti uudelleenkäyttää CC0-lisenssillä.