Show simple item record

dc.contributor.authorKarki, Bharosha
dc.date.accessioned2021-06-15T06:47:54Z
dc.date.available2021-06-15T06:47:54Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://jyx.jyu.fi/handle/123456789/76522
dc.description.abstractKestävyydestä on tullut tärkein aihe tällä hetkellä. Kehittyvät ja pitkään toimivat yritykset haluavat olla kestäviä ja ovat pyrkineet sen saavuttamiseen. Alun perin yritysten maine oli kestävä, mutta nyt ne ovat ymmärtäneet sen merkityksen ja pyrkineet minimoimaan ympäristövaikutukset, maksimoimaan talouden ja parantamaan sosiaalisia vaikutuksia. Yritykset ovat yrittäneet parhaansa mukaan kestävän muutoksen aikaansaamiseksi kestävän teknologian rakentamisesta kestävän ruoan tuottamiseen sekä hyvään henkilöstöhallintoon. Nepal on kehitysmaa, jossa pääasiallinen tulonlähde on maatalous. Maatalouden ala on valtava keino tukea nepalilaisia, ja monet ihmiset ovat edelleen täysin riippuvaisia maataloudesta toimeentulonsa puolesta. Kuluttajien tietoisuuden kasvaessa luomutuotteiden kysyntä kasvaa Nepalissa nopeasti, mikä edistää luomutilojen perustamista. Teoreettisessa osassa selitetään kestävyys ja kestävä liiketoimintakäytäntö yleensä. Tästä lähtien on tutkittu kestäviä käytäntöjä ympäri maailmaa ja kuinka se resonoi Nepalin merkittävien luomutilojen käytäntöjen kanssa. Tässä tutkimuksessa on analysoitu kestävän kehityksen käytäntöjä eri luomutiloilla. Vaikka kestävyys on uusi ilmiö Nepalissa, eikä kaikki yritykset sovita kestävyyttä. Pääajatuksena oli analysoida mitä kestäviä käytäntöjä syntyy luomutiloilla, mitkä ovat nykyiset haasteet ja miten se voidaan ratkaista ehdotetulla kehyksellä. Tutkimustulos osoittaa erilaisten orgaanisten tilojen tuloksen ja niiden kestävyysvalinnat. Eri tyyppisiä ongelmia ja ratkaisuja analysoitiin ja suunniteltiin käsitteellinen kehys, jossa otetaan huomioon erilaiset tekijät ja nykytilanne, jotka voidaan toteuttaa maatilojen kestävyyden parantamiseksi.fi
dc.description.abstractSustainability has become a paramount topic at present time. Emerging and long-running businesses wants to be sustainable and have been working towards achieving it. Initially, companies used to be sustainable for reputation but now they have understood its importance and aiming on minimising environmental impact, maximising economy and improving social impact. From building sustainable technology to producing sustainable food as well as good employee management, companies have been trying their best to bring sustainable change. Nepal is a developing country where the main source of income is agriculture. Agriculture sector is huge means of support to Nepalese people and many people still fully depend on agriculture for livelihood. With growing consumer awareness, the demand for organic products is increasing rapidly in Nepal, which contributes to the establishment of organic farms. In the theoretical section, sustainability and sustainable business practice in general is explained. Henceforth, research has been conducted on sustainable practices around the world, and how it resonates with practices in prominent organic farms of Nepal. In this research, sustainability practices in different organic farms have been analysed. Even though sustainability is a new emerging topic in Nepal and not all the business adapts sustainability. The main idea was to analyse what sustainable practices are per-formed in organic farms, what the current challenges are and how it can be resolved with a proposed framework. The research finding shows the result from different organic farms and their sustainability choices. Different types of problems and solution were analysed and a conceptual framework was designed considering different factors and the current situation which can be implemented to make farms more sustainable.en
dc.format.extent71
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoen
dc.subject.othersustainability
dc.subject.othersustainable business practice
dc.subject.otherconceptual framework
dc.titleSustainable business practice and case study of sustainable organic farms in Nepal
dc.identifier.urnURN:NBN:fi:jyu-202106153724
dc.type.ontasotPro gradu -tutkielmafi
dc.type.ontasotMaster’s thesisen
dc.contributor.tiedekuntaKauppakorkeakoulufi
dc.contributor.tiedekuntaSchool of Business and Economicsen
dc.contributor.laitosTaloustieteetfi
dc.contributor.laitosBusiness and Economicsen
dc.contributor.yliopistoJyväskylän yliopistofi
dc.contributor.yliopistoUniversity of Jyväskyläen
dc.contributor.oppiaineYritysten ympäristöjohtaminenfi
dc.contributor.oppiaineCorporate Environmental Managementen
dc.rights.copyrightJulkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.fi
dc.rights.copyrightThis publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.en
dc.type.publicationmasterThesis
dc.contributor.oppiainekoodi20425
dc.subject.ysokestävä kehitys
dc.subject.ysokestävä maatalous
dc.subject.ysoluomutilat
dc.subject.ysosustainable development
dc.subject.ysosustainable agriculture
dc.subject.ysoorganic farms
dc.format.contentfulltext
dc.type.okmG2


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record