Synnytysväkivalta "Minä myös synnyttäjänä" -kampanjassa
Tekijät
Päivämäärä
2020Tekijänoikeudet
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Tämän kandidaatintutkielman tehtävänä on selvittää, mikä käsitetään synnytysväkivaltana ”Minä myös synnyttäjänä” -kampanjaa varten kirjoitetuissa kertomuksissa. Tutkielman tarkoituksena on pyrkiä tuottamaan tietoa, jonka avulla lisätä ymmärrystä synnytysväkivallasta synnyttäjien omien käsitysten kautta. Tutkielmassa olen kiinnostunut siitä, mikä ”Minä myös synnyttäjänä” -kampanjaan kirjoitetuissa kertomuksissa käsitetään synnytysväkivaltana ja mikä synnytyksen hoidon käytännöissä ja kulttuurissa kirjoitusten mukaan on johtanut synnytysväkivallan kokemukseen. Käsittelen synnytysväkivaltaa sukupuolittuneen ja rakenteellisen väkivallan näkökulmasta. Tutkielmassa analyysimenetelmänä on käytetty teoriasidonnaista sisällönanalyysiä. Aineisto muodostui ”Minä myös synnyttäjänä” -kampanjan 24 vapaaehtoisesti kirjoitetusta synnytysväkivallan kokemuksen kertomuksesta.
Sisällönanalyysin perusteella synnytysväkivallan käsityksiä kuvaavia pääluokkia muodostui neljä: puutteellinen vuorovaikutussuhde synnyttäjän ja hoitohenkilökunnan välillä, itsemääräämisoikeuden loukkaukset ja autonomian menettäminen, henkinen väkivalta sekä fyysinen väkivalta. Analyysin pohjalta tullaan tulokseen, että synnytysväkivalta tulisi ymmärtää laajemmaksi kokonaisuudeksi kuin yksittäisiksi toimiksi väkivallan tekijän ja uhrin välillä. Tuloksista voi päätellä, että synnytysväkivalta toimii yhteiskunnan rakenteiden välityksellä terveydenhuollon järjestelmässä.
...
Asiasanat
Metadata
Näytä kaikki kuvailutiedotKokoelmat
- Kandidaatintutkielmat [5335]
Samankaltainen aineisto
Näytetään aineistoja, joilla on samankaltainen nimeke tai asiasanat.
-
Vielä kerran väkivallasta, sukupuolesta ja seksuaalisuudesta
Rossi, Leena-Maija; Karkulehto, Sanna (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2018) -
Konetta ei voi raiskata? : seksuaalinen ja sukupuolittunut (väki)valta sekä ihmisen kaltaiset koneet tieteistelevisiosarjassa Taisteluplaneetta Galactica ja Hubotit - Melkein ihmisiä
Koistinen, Aino-Kaisa (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2017) -
Introduction
Clarke, Kris; Lee-Oliver, Leece; Ranta-Tyrkkö, Satu (Policy Press, 2024)This introduction to the edited volume, Decolonising Social Work in Finland: Racialisation and Practices of Care, coalesces a transnational community of social workers, educators, advocates and scholars to identify the ... -
Sukupuolistunut väkivalta : tunteet, affektit ja affektiiviset käytännöt
Nikunen, Minna (Westermarck-seura, 2021) -
The Slow Violence of Deportability
Horsti, Karina; Pirkkalainen, Päivi (University of Oxford. Centre for Criminology, 2021)
Ellei toisin mainittu, julkisesti saatavilla olevia JYX-metatietoja (poislukien tiivistelmät) saa vapaasti uudelleenkäyttää CC0-lisenssillä.