Musiikkiterapeuttiharjoittelijan tunteet terapiaharjoittelussa muistisairaiden ryhmässä
Tekijät
Päivämäärä
2020Pääsyrajoitukset
Tekijä ei ole antanut lupaa avoimeen julkaisuun, joten aineisto on luettavissa vain Jyväskylän yliopiston kirjaston arkistotyösemalta. Ks. https://kirjasto.jyu.fi/fi/tyoskentelytilat/laitteet-ja-tilat..
Tekijänoikeudet
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Tässä tutkielmassa käsittelen minulle musiikkiterapeuttiharjoittelijana heränneitä tunteita terapiaharjoittelussa muistisairaiden ryhmässä. Harjoittelu oli osa musiikkiterapian ammattiopintoja. Terapiatilanteissa tunteet olivat vahvasti läsnä, mutta asiakkaiden mahdollisuudet ilmaista tunteita sanallisesti oli muistisairauden myötä heikentynyt. Arvelin tämän vaikuttaneen myös omiin tunnekokemuksiini terapiasessioiden aikana.
Tutkielmassani haluan perehtyä omiin tunnekokemuksiini: mitä tunteita minulle terapeuttiharjoittelijana heräsi ja miten ne muuttuivat terapiaprosessin kuluessa sekä mitkä tilanteet ja asiat herättivät tunteita. Tutkielman tutkimusstrategia on fenomenologinen. Aineistona käytän terapiaistunnoissa pitämääni päiväkirjaa, jossa mm. reflektoin omia tunnekokemuksiani. Analysoin aineiston teorialähtöisesti niin, että perustunteet ja niiden sukulaistunteet muodostavat valmiit kategoriat, joihin jaottelen aineistosta esiintyvät tunneilmaukset.
Tutkielmassa tutustun tunteiden ilmenemiseen terapiasuhteissa yleensä. Peilaan näitä tietoja omiin tunnekokemuksiini terapiaharjoitteluprosessissa. Tämän työn tuloksena olen saanut uusia näkökulmia pohtiessani omaa musiikkiterapeutin ammatti-identiteettiäni. Olen myös löytänyt uusia näkökulmia erilaisiin tunnereaktioihin, joita terapiaprosessissa voi ilmetä.
...
Asiasanat
Metadata
Näytä kaikki kuvailutiedotKokoelmat
- Kandidaatintutkielmat [5333]
Samankaltainen aineisto
Näytetään aineistoja, joilla on samankaltainen nimeke tai asiasanat.
-
Musiikki liittää ihmiset yhteen : vuorovaikutteisuus muistisairaiden ryhmämusiikkituokioissa
Heinonen, Saara (2017)Tässä maisterintutkielmassa tutkitaan muistisairaiden ryhmämusiikkituokioissa tapahtuvaa vuorovaikutteisuutta. Kielelliset ja kommunikaation ongelmat ovat yksi muistisairauden keskeisin oire. Kognitiivisten taitojen ... -
Muistisairaiden läheisten näkemyksiä sosiaalisesta tuesta
Eronen, Erika (2019)Arvioiden mukaan maailmassa oli 2018 vuonna 50 miljoonaa dementia-oireista ihmistä. Muistisairaiden määrän arvioidaan kasvavan 82 miljoonaan vuoteen 2030 mennessä ja vuoteen 2015 mennessä sairastuneita olisi maailmanlaajuisesti ... -
Työntekijöiden kokemuksia TunteVa-työskentelystä muistisairaiden kohtaamisessa : "no minusta on tullut paljon parempi hoitaja"
Laitinen, Merja (2015)Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli kuvata ja ymmärtää työntekijöiden kokemuksia TunteVa -työskentelystä ja niiden merkityksiä muistisairaiden kohtaamisessa. Väestön ikääntymisen myötä muistisairaiden määrä tulee kasvamaan. ... -
Iäkäs pariskunta uuden elämäntilanteen kynnyksellä : varhaisvaiheessa olevien muistisairaiden ja heidän puolisoidensa kokemuksia Omahoitovalmennus-ryhmästä.
Rautiainen, Laura (2021)Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää iäkkäiden pariskuntien kokemuksia Omahoitovalmennus-ryhmään osallistumisesta muistisairauden varhaisessa vaiheessa. Lisäksi tavoitteena oli tarkastella, millaisia merkityksiä ... -
Työikäisten muistisairaiden toimintakyvyn tukeminen päivätoiminnalla
Koponen, Maria (2022)Tämän maisterintutkielman tavoitteena on kerätä työikäisten muistisairaiden päivätoimintaan liittyvää tietoa sekä erityisesti heidän omia ajatuksiaan aiheesta. Tutkielman tarkoituksena on selvittää, millaisia kokemuksia ...
Ellei toisin mainittu, julkisesti saatavilla olevia JYX-metatietoja (poislukien tiivistelmät) saa vapaasti uudelleenkäyttää CC0-lisenssillä.