Näytä suppeat kuvailutiedot

dc.contributor.advisorTarnanen, Mirja
dc.contributor.authorSuhonen, Emilia
dc.date.accessioned2019-03-05T06:56:26Z
dc.date.available2019-03-05T06:56:26Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://jyx.jyu.fi/handle/123456789/63019
dc.description.abstractTutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, millaisia ruokailutottumuksia ja käsityksiä kouluruokailusta on 3. luokan oppilailla. Tutkimuksen tavoitteena oli saada selville millaiset ruokailutottumukset oppilaille on kehittynyt, syövätkö oppilaat malliannoksen mukaisen aterian, ja mitä rutiineja ja tapoja oppilaat liittävät osaksi ruokailutilanteita. Tutkimus tehtiin laadullisen aineistolähtöisen sisällönanalyysin keinoin. Tutkimuksessa kerättiin aineistoa kyselylomakkeella ja haastattelemalla oppilaita sekä kuvaamalla oppilaiden tarjottimia osana kouluruokailua. Aineistosta nousi esiin, että oppilaiden ruokailutottumuksiin vaikuttavat viisi pääteemaa: ruuan maku, syödyn ruuan määrä, ruokien maistaminen, kotoa tutut ruuat ja terveelliseksi koetut vaihtoehdot. Tutkimuksessa selvisi, että oppilaat eivät syö malliannoksen mukaisesti, vaan heidän annoksensa ovat pääasiassa niukempia ja niistä puuttuu joitakin ruoka-aineita kokonaan. Oppilaat liittävät ennen ruokailua, ruokailun aikana ja ruokailun jälkeen tapahtuviin tilanteisiin erilaisia tapoja ja rutiineja, jotka vaihtelevat osittain koulun ja kodin vä-lillä. Tutkimuksesta voi päätellä, että oppilaiden kotoa saama malli on merkittävin tekijä, joka vaikuttaa oppilaiden ruokailutottumusten kehittymiseen. Koulun tulisi kehittää antamaansa terveys- ja ruokakasvatusta, jotta olisi mahdollista päästä parempiin tuloksiin oppilaiden tulevaisuutta ajatellen.fi
dc.format.extent62
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isofi
dc.subject.othermalliannos
dc.subject.otherlautasmalli
dc.title3. luokan oppilaiden ruokailutottumuksia ja käsityksiä kouluruokailusta
dc.identifier.urnURN:NBN:fi:jyu-201903051731
dc.type.ontasotPro gradu -tutkielmafi
dc.type.ontasotMaster’s thesisen
dc.contributor.tiedekuntaKasvatustieteiden ja psykologian tiedekuntafi
dc.contributor.tiedekuntaFaculty of Education and Psychologyen
dc.contributor.laitosOpettajankoulutuslaitosfi
dc.contributor.laitosDepartment of Teacher Educationen
dc.contributor.yliopistoJyväskylän yliopistofi
dc.contributor.yliopistoUniversity of Jyväskyläen
dc.contributor.oppiaineLuokanopettajakoulutusfi
dc.contributor.oppiaineTeacher Educationen
dc.rights.copyrightJulkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.fi
dc.rights.copyrightThis publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.en
dc.type.publicationmasterThesis
dc.contributor.oppiainekoodi103
dc.subject.ysooppilaat
dc.subject.ysokouluruokailu
dc.subject.ysoruokailu
dc.subject.ysokouluruoka
dc.subject.ysosyöminen
dc.subject.ysoateriat
dc.format.contentfulltext
dc.type.okmG2


Aineistoon kuuluvat tiedostot

Thumbnail

Aineisto kuuluu seuraaviin kokoelmiin

Näytä suppeat kuvailutiedot