"Juotko sinä minun oksennustani?" : kuvan ja tekstin synteesi Hugleikur Dagssonin sarjakuvateoksessa Saako tälle edes nauraa?
Tekijät
Päivämäärä
2018Tekijänoikeudet
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Tässä kandidaatintutkielmassa käsittelen Hugleikur Dagssonin sarjakuvateosta Saako tälle edes nauraa? (2005) ja keskityn kuvan ja sanan rakentamaan yhteismerkitykseen. Kuva ja sana erillään ovat toimivia sarjakuvan elementtejä, mutta miten nämä komponentit yhdessä luovat merkitystä kyseisessä teoksessa. Erityisesti minua kiinnostaa juuri Dagssonin teoksessa tämän tyyli merkityksellistää visuaaliset ja verbaaliset tekijät hyvin yksinkertaisella ja samalla hämmentävällä tavalla: pelkistetty piirtojälki ja suoraviivainen kielenkäyttö yhdessä asettavat lukijan tilanteeseen, jossa vastaanottajan rooli on merkittävä. Kuvan ja sanan synteesin avulla sarjakuvasta saadaan irti sen tavoite, mutta mitkä asiat näissä vaikuttavat tulkittavissa olevan teoksen luonteeseen.
Asiasanat
Metadata
Näytä kaikki kuvailutiedotKokoelmat
- Kandidaatintutkielmat [5334]
Samankaltainen aineisto
Näytetään aineistoja, joilla on samankaltainen nimeke tai asiasanat.
-
Conclusion: Lessons Learnt With and Through Visual Narratives of Lived Multilingualism, and a Research Agenda
Melo-Pfeifer, Silvia; Kalaja, Paula (Multilingual Matters, 2019) -
Sarjakuva – monilukutaidon pedagogiikan aarreaitta
Sääskilahti, Minna (Soveltavan kielentutkimuksen keskus, Jyväskylän yliopisto; Kielikoulutuspolitiikan verkosto, 2023)Sarjakuvaa tarkastellaan artikkelissa monilukutaidon opettamisen aarreaittana. Se on ilmaisumuoto, joka tarjoaa lapsille ja nuorille elämyksellisiä lukukokemuksia sekä motivoivia mahdollisuuksia kehittää monimuotoisten ... -
Ankkalinna - portti kahden maailman välillä : Don Rosan Disney-sarjakuvat postmodernina fantasiana
Kontturi, Katja (University of Jyväskylä, 2014) -
Intertekstuaalisuus huumorin elementtinä Fingerpori-sarjakuvassa
Hakala, Mikko (2012)INTERTEKSTUAALISUUS HUUMORIN ELEMENTTINÄ FINGERPORI-SARJAKUVASSA Suomenkielistä sarjakuvaa on tutkittu varsin vähän, vaikka suomalainen sarjakuva elää kukoistuskauttaan. Etenkin sarjakuvan intertekstuaalisuus on jäänyt ...
Ellei toisin mainittu, julkisesti saatavilla olevia JYX-metatietoja (poislukien tiivistelmät) saa vapaasti uudelleenkäyttää CC0-lisenssillä.