Show simple item record

dc.contributor.advisorSilvasti, Tiina
dc.contributor.advisorEskelinen, Teppo
dc.contributor.authorJääskeläinen, Heli
dc.date.accessioned2016-12-20T10:19:03Z
dc.date.available2016-12-20T10:19:03Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.otheroai:jykdok.linneanet.fi:1644730
dc.identifier.urihttps://jyx.jyu.fi/handle/123456789/52476
dc.description.abstractTämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää mitä tarkoitetaan halpuuttamisella ja halpuuttamiskeskustelulla sekä millaisia kokemuksia maatalousyrittäjillä on halpuuttamisesta ja halpuuttamiskeskustelusta. Halpuuttaminen on uusi ilmiö, eikä siitä ole saatavissa aiempaa tieteellistä tutkimusta. Sen vuoksi tutkimuksessa tehtiin halpuuttamiseen liittyvästä uutisoinnista media-analyysi, jonka avulla kartoitettiin, mitä halpuuttamisella ja halpuuttamiskeskustelulla tarkoitetaan. Media-aineisto on kerätty tammikuusta 2015 huhtikuuhun 2016. Aineistonkeruun ajankohta rajautuu halpuuttamisen alusta maatalousyrittäjien haastatteluiden toteutusaikaan. Media-analyysin tueksi suoritettiin kaksi asiantuntijahaastattelua, joihin osallistuivat sekä SOK:n että MTK:n viestintäjohtajat. Viljelijöiden kokemusten kartoittamiseksi toteutettiin viisi haastattelua, joihin osallistui yhteensä kuusi maatalousyrittäjää Keski-Suomen ja Pohjois-Savon alueelta. Haastattelut toteutettiin teemahaastatteluina maalis-huhtikuussa 2016. Aineiston analyysissa on hyödynnetty aineistolähtöistä sisällönanalyysia. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että halpuuttamisella tarkoitetaan ruoan hintojen alenemista, joka on osa S-ryhmän strategista linjausta olla Suomen kokonaisedullisin ruokakauppa omistajajäsenilleen. Halpuuttamiskeskustelu taas on keskustelu, joka on käyty halpuuttamisen ympärillä. Keskustelussa on ollut esillä halpuuttamisen tarve sekä halpuuttamisen aiheuttamat haitat ja hyödyt. Maatalousyrittäjien keskuudessa halpuuttaminen on koettu negatiivisena asiana ja sen katsotaan halventavan suomalaista ruokaa ja maataloutta. Halpuuttaminen on maatalousyrittäjien haastatteluiden mukaan kuitenkin tuonut yleiseen ruokakeskusteluun uusia näkökulmia ja suomalaisen maatalouden asema elintarvikejärjestelmässä on noteerattu aiempaa voimakkaammin osana yleistä keskustelua. Selkeästi esiin nousseet teemat viljelijähaastatteluissa olivat: 1) halpuuttamiskeskustelun hyödyt ja haitat, 2) halpuuttamiskeskustelu ja maatalousyrittäjien työhyvinvointi sekä 3) maatalousyrittäjien tulevaisuuden näkymät halpuuttamiskeskustelun kontekstissa.fi
dc.format.extent1 verkkoaineisto (112 sivua)
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isofin
dc.rightsIn Copyrighten
dc.subject.otherhalpuuttaminen
dc.title"Se on korkeemmas käres!" : maatalousyrittäjien kokemuksia halpuuttamisesta ja halpuuttamiskeskustelusta
dc.title.alternativeMaatalousyrittäjien kokemuksia halpuuttamisesta ja halpuuttamiskeskustelusta
dc.typemaster thesis
dc.identifier.urnURN:NBN:fi:jyu-201612205190
dc.type.ontasotPro gradu -tutkielmafi
dc.type.ontasotMaster’s thesisen
dc.contributor.tiedekuntaYhteiskuntatieteellinen tiedekuntafi
dc.contributor.tiedekuntaFaculty of Social Sciencesen
dc.contributor.laitosYhteiskuntatieteiden ja filosofian laitosfi
dc.contributor.laitosDepartment of Social Sciences and Philosophyen
dc.contributor.yliopistoUniversity of Jyväskyläen
dc.contributor.yliopistoJyväskylän yliopistofi
dc.contributor.oppiaineYhteiskuntapolitiikkafi
dc.contributor.oppiaineSocial Policyen
dc.subject.methodSisällönanalyysi
dc.subject.methodHaastattelututkimus
dc.date.updated2016-12-20T10:19:03Z
dc.type.coarhttp://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc
dc.rights.accesslevelopenAccessfi
dc.type.publicationmasterThesis
dc.contributor.oppiainekoodi209
dc.subject.ysomaatalousyrittäjät
dc.subject.ysokokemukset
dc.subject.ysotyöhyvinvointi
dc.subject.ysomaatalous
dc.subject.ysomedia
dc.subject.ysojulkinen keskustelu
dc.format.contentfulltext
dc.rights.urlhttps://rightsstatements.org/page/InC/1.0/
dc.type.okmG2


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

In Copyright
Except where otherwise noted, this item's license is described as In Copyright