Näytä suppeat kuvailutiedot

dc.contributor.authorPalin, Niina
dc.date.accessioned2016-05-16T16:47:43Z
dc.date.available2016-05-16T16:47:43Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.otheroai:jykdok.linneanet.fi:1541259
dc.identifier.urihttps://jyx.jyu.fi/handle/123456789/49799
dc.description.abstractTutkimuksessa selvitettiin ravintola-, kahvila- ja juhlapalveluja tarjoavan organisaation työhyvinvoinnin tilannetta syksyllä 2014. Tavoitteena oli kartoittaa kohdeorganisaation työhyvinvoinnin nykytilanne, ja tehdä seurantaa vuoden 2012 tuloksiin verraten, sekä esittää kehittämistoimenpiteitä työhyvinvoinnin edistämiseksi. Case tutkimuksen aineisto kerättiin vuonna 2012 tehdyn kyselylomakkeen avulla, joka muokattiin vastaamaan nykytilannetta. Aineisto analysoitiin summamuuttujien avulla, joita muodostettiin yhdeksän kappaletta. Summamuuttujat mahdollistivat aineiston laajemman sekä tarkemman analysoinnin, koska jokaista kyselyn väittämää ei tarvinnut tällöin käsitellä erikseen. Työn teoreettisena viitekehyksenä käytettiin positiivisen psykologian alle kuuluvaa työn voimavarojen ja vaatimusten mallia. Mallin avulla kartoitettiin kohdeorganisaation voimavaroja ja tuotiin esille myös vaatimuksia. Saatujen tutkimustulosten mukaan tulokset ovat laskeneet kahden vuoden jälkeen lähes kaikkien osa-alueiden kohdalla. Kohdeorganisaation työhyvinvointi on kuitenkin syksyllä 2014 kokonaisuudessaan hyvällä tasolla. Kehittämistoimenpiteet voivat olla paikallaan joidenkin osa-alueiden kohdalla, jotta voimavaroja saadaan vahvistettua ja vaatimusten vaikutuksia vähennettyä. Tutkimuksessa nousseita vahvoja voimavaroja olivat mm. henkilöstön hyvä fyysinen työkyky ja työtyytyväisyyden kokemukset työn imun tulosten perusteella. Työn vaatimuksina nousi esiin mm. tiedonkulkuun ja esimiestyöskentelyyn liittyviä asioita. Tutkimuksessa esille tulleita tuloksia voidaan hyödyntää kohdeorganisaatiossa tehtävässä työhyvinvoinnin kehittämistyössä. Työn lopussa pohditaan mm. johtamis- ja esimiestyöskentelyn kehittämistä ja viemistä ihmisten johtamisen suuntaan, sekä tiedonkulun kehittämistä selkeämmäksi. Lisäksi toimenpiteiksi ehdotetaan mentorointia, työnkiertoa ja bensmarkkausta, sekä nostetaan esiin työyhteisötaitojen merkitys työyhteisössä.fi
dc.description.abstractThe work well-being status of a restaurant, café and catering services business was surveyed during the fall of 2014. The goal was to explore the current state of the target organization's work well-being and do a follow-up compared to year 2012's results. Additionally, suggestions for improvement would be offered. The material for this case survey was gathered using the updated version of the questionnaire form from 2012. A total of nine variables were formed and used to analyze the material. The sum of the variables made it possible to analyze everything more broadly and extensively because each statement did not have to be evaluated individually. The 'positive psychology, work capabilities and requirements model' was used as the theoretical framework. The model was used to identify the needs and survey the resources of the target organization. Based on the research, the positive outcomes have dropped between 2012 and 2014 in almost every sector. In its entirety, the target organization's work well-being is still at a good level in fall, 2014, however. In some sectors, the development measures might be in place to strengthen resources and reduce effects of demands. Based on the work engagement results, the survey pointed out that participants are in good physical condition and workplace satisfaction was good. At the same time, the survey pointed out some challenges with managerial work and the flow of information. The survey results can be capitalized upon to develop the work well-being in the target organization. The survey results offer up the following topics for discussion: how to develop leadership and management work; how to use the survey results for management of employees; how to make the flow of information more explicit within the organization. Mentoring, job rotation and benchmarking are suggested as possible tactics. The value of work community skills also arises as a concept.en
dc.format.extent1 verkkoaineisto (71 s.)
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isofin
dc.rightsJulkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.fi
dc.rightsThis publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.en
dc.subject.otherTyöhyvinvointi
dc.subject.otherpositiivinen psykologia
dc.subject.othertyön vaatimukset ja voimavarat
dc.titleKeskisuomalaisen ravintola-alan yrityksen työhyvinvoinnin seurantatutkimus 2014 : työhyvinvoinnin kartoittaminen ja seuranta voimavaralähtöisesti
dc.identifier.urnURN:NBN:fi:jyu-201605162573
dc.type.ontasotPro gradu -tutkielmafi
dc.type.ontasotMaster’s thesisen
dc.contributor.tiedekuntaKauppakorkeakoulufi
dc.contributor.tiedekuntaSchool of Business and Economicsen
dc.contributor.laitosTaloustieteetfi
dc.contributor.laitosBusiness and Economicsen
dc.contributor.yliopistoUniversity of Jyväskyläen
dc.contributor.yliopistoJyväskylän yliopistofi
dc.contributor.oppiaineJohtaminenfi
dc.contributor.oppiaineManagement and Leadershipen
dc.date.updated2016-05-16T16:47:44Z
dc.rights.accesslevelopenAccessfi
dc.type.publicationmasterThesis
dc.contributor.oppiainekoodi20424
dc.subject.ysoravintola-ala
dc.subject.ysoyritykset
dc.subject.ysotyöhyvinvointi
dc.subject.ysotyö
dc.subject.ysovaatimukset
dc.subject.ysoresurssit
dc.subject.ysopositiivinen psykologia
dc.format.contentfulltext
dc.type.okmG2


Aineistoon kuuluvat tiedostot

Thumbnail

Aineisto kuuluu seuraaviin kokoelmiin

Näytä suppeat kuvailutiedot