Yhteisen näkemyksen rakentaminen julkishallinnon monialaisessa verkostossa
Pro gradu -tutkielman tavoitteena oli tapaustutkimuksen keinoin kuvata yhteisen näkemyksen rakentamista julkishallinnon monialaisessa yhteistyössä. Yhteisen näkemyksen rakentumista tarkasteltiin perehtymällä monialaista yhteistyötä tekevän ryhmän viestintäkäytänteisiin sekä sellaiseen ryhmässä tapahtuvaan vuorovaikutukseen, joka on yhteydessä toimivaan, monialaiseen yhteistyöhön. Koska yhteistyö on kontekstisidonnainen ilmiö, oli tutkielman tavoitteena kuvata myös yhteistyöverkoston ja yhteistyötä tekevän ryhmän välistä suhdetta. Kohteena tutkielmassa oli nuorten työllistymis- ja koulutusmahdollisuuksia edistänyt ryhmä, joka oli tehnyt pitkäaikaista, monialaista yhteistyötä. Aineisto kerättiin haastattelemalla seitsemää ryhmän jäsentä teemahaastattelun keinoin ja se analysoitiin aineistolähtöisen sisällönanalyysin menetelmin.
Tutkielman keskeiset tulokset osoittivat, että nuorten työllistymis- ja koulutusmahdollisuuksia edistäneen ryhmän yhteinen näkemys rakentui keskinäiseen tukeen ja jaettuun asiantuntijuuteen perustuneessa asiantuntijayhteisössä. Asiantuntijayhteisö oli rakentunut ryhmän jäsenten asiantuntijuuden, tapaamisissa koetun avoimen ja luottamuksellisen ilmapiirin sekä yhteistyöverkostosta saadun tuen varaan. Ryhmän jäsenten kokemusten mukaan toimiva yhteistyö perustui tiedon avoimeen jakamiseen ja käsittelyyn ryhmässä, yhteistyötä edistäneeseen johtajuuteen ja ryhmän vuorovaikutuksen ylläpitämiseen. Haasteita yhteistyössä aiheuttivat mm. toimialojen vaihtelevat käytänteet sekä puutteellinen yhteistyöverkoston koordinointi.
Tutkielmassa pohditaan vuorovaikutusprosessien, luottamuksen ja koheesion merkitystä nuorten työllistymis- ja koulutusmahdollisuuksia edistäneen ryhmän yhteistyöhön sekä ryhmää ympäröivän yhteistyöverkoston ja ryhmän välistä suhdetta. Tutkielma antaa työkaluja vuorovaikutuksen ja yhteistyöverkoston roolin hahmottamiseen monialaisessa yhteistyössä niin ryhmän kuin yhteistyöverkostonkin tasolla sekä kehottaa hyödyntämään kuntaorganisaatioissa olevia asiantuntijayhteisöjä monialaisen yhteistyön edistämisessä.
...
Asiasanat
Metadata
Näytä kaikki kuvailutiedotKokoelmat
- Pro gradu -tutkielmat [29743]
Lisenssi
Samankaltainen aineisto
Näytetään aineistoja, joilla on samankaltainen nimeke tai asiasanat.
-
Yhteistyö ja yhteisen ymmärryksen luominen Liikkuva koulu -ohjelmaan osallistuvassa yläkoulussa
Mörsky, Maija (2014)Tämän pro gradu -työn ensimmäisenä tavoitteena oli ymmärtää ja kuvata yhdessä Liikkuva koulu -ohjelmaan osallistuvassa koulussa tapahtuvaa yhteistyötä ja sitä, miten siinä luodaan yhteistä ymmärrystä osapuolten välillä. ... -
Toimiva yhteistyö : työelämän vuorovaikutussuhteet, tiimit ja verkostot
Aira, Annaleena (University of Jyväskylä, 2012) -
Monialainen yhteistyö asiantuntijuuden muokkaajana kotouttamistyössä : näkökulmana poliisin työ
Vanhanen, Sari (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, 2020)Kotouttava työ haastaa poliisin ammatillista asiantuntijuutta moninaistuvassa yhteiskunnassa. Eri kieli- ja kulttuuritaustaisten yhteisöjen kanssa tehtävä yhteistyö voidaan nähdä vähemmistöjen osallisuutta edistävänä. ... -
Koulukiusaaminen : loukkaavat vuorovaikutusprosessit oppilaiden vertaissuhteissa
Herkama, Sanna (Jyväskylän yliopisto, 2012) -
Ryhmän vuorovaikutusprosessit sairaalaosaston yhteisökokouksissa
Raunio, Irene (2005)
Ellei toisin mainittu, julkisesti saatavilla olevia JYX-metatietoja (poislukien tiivistelmät) saa vapaasti uudelleenkäyttää CC0-lisenssillä.