Faniuden siirtymiä : suomalaisen science fiction -fandomin verkostot
Julkaistu sarjassa
Nykykulttuurin tutkimuskeskuksen julkaisujaTekijät
Päivämäärä
2009Oppiaine
Nykykulttuurin tutkimusSuomalaisen science fiction -fandomin näkyvin ilmentymä on vuosittainen Finncon, joka on kasvanut Euroopan suurimmaksi tieteiskirjallisuuden tapahtumaksi. Mutta millainen on sen tekijäjoukko, sf-fandom, ja mitä muuta ilmiöön liittyy? Mistä suomalaiset sf-fanit ovat tulleet? Mikä faneja liikuttaa? Mitä he oikein fanittavat?
Irma Hirsjärven tutkimus suomalaisista tieteisfiktion faneista on pitkittäis- ja poikkileikkaus moni-ilmeisestä suomalaisesta kulttuuri-ilmiöstä, jonka juuret ovat anglo-amerikkalaisessa tieteiskirjallisuuden faniudessa. Kirjassa tarkastellaan kulttuuristen vaikutteiden siirtymistä yleisellä ja henkilökohtaisen kokemuksen tasolla, kirjallisuuden, talouden, organisoitumisen ja tuottamisen kentillä. Tutkimus tuo esiin marginaaliseksi määritellyn genren harrastajien aktiivisen toiminnan ja yhteisöllisyyden sekä sukupolven, sukupuolen ja tieteiskirjallisuuden erityislaadun vaikutukset fandomin muotoutumiseen.
Muu nimeke
Suomalaisen science fiction -fandomin verkostotJulkaisija
Jyväskylän yliopistoISBN
978-951-39-4238-0ISSN Hae Julkaisufoorumista
1457-6899Metadata
Näytä kaikki kuvailutiedotKokoelmat
Lisenssi
Samankaltainen aineisto
Näytetään aineistoja, joilla on samankaltainen nimeke tai asiasanat.
-
Alternative discourses in science fiction: human cloning in Glory Season (1993) by David Brin
Helameri, Eeva (2005) -
Nörttejä, hikkyjä ja poneista tykkääviä miehiä : fandom-tutkimuksen seminaari pureutui nörttikulttuuriin
Koistinen, Aino-Kaisa (Kulttuurintutkimuksen seura, 2016) -
"I have another D/G pottering around in my brain" : identity construction on a Harry Potter fanfiction forum
Sorvari, Henna (2014)Jokainen on pohjimmiltaan jonkin asian fani. Omaa fani-identiteettiä voi viestiä monin eri tavoin. Tämä tutkielma käsittelee identiteetin rakennusta englanninkielisellä Harry Potter -fanifiktiofoorumilla. Tarkoituksena on ...
Ellei toisin mainittu, julkisesti saatavilla olevia JYX-metatietoja (poislukien tiivistelmät) saa vapaasti uudelleenkäyttää CC0-lisenssillä.