Haku
Aineistot 1-10 / 929
Subcellular localization of bacteriophage PRD1 proteins in Escherichia coli
(Elsevier, 2014)
. Bacteriophage PRD1 is a well-known model serving as an ideal system to study structures and functions of icosahedral internal membrane-containing viruses. Our aim was to analyze the localization and interactions of individual PRD1 proteins in its native host...
Interactions of virus proteins within the host cell
(University of Jyväskylä, 2014)
The effects of protein and carbohydrate supplementation on body composition and muscle strength during resistance training
(2015)
Johdanto. Lihavuudesta on tullut maailmanlaajuinen epidemia, ja sen liitännäissairaudet ovat suuri huolenaihe. Voimaharjoittelun ja ravitsemuksen tiedetään muokkaavan tehokkaasti kehon koostumusta. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää miten proteiini ja hiilihydraatti yhdistettynä voimaharjoitteluun vaikuttavat kehon koostumukseen sekä voimaan.
Menetelmät. Tutkimukseen osallistui 78 miestä (ikä 34.7 ± 1.4, pituus 179.9 ± 0.77 cm, paino 83.6 ± 1.4 kg), jotka eivät olleet tottuneet voimaharjoitteluun. Tutkimus sisälsi kokonaisuudessaan 16 viikkoa voimaharjoittelua, joista ensimmäiset neljä viikkoa sisälsivät kaikilla kestovoiman harjoittelua. Tämän perehdyttämisjakson jälkeen koehenkilöt jaettiin kolmeen lisäravinneryhmään (proteiini, hiilihydraatti, proteiini+hiilihydraatti). Koehenkilöt jaettiin lisäksi kahteen eri harjoitteluryhmään, nopeus-maksimivoima- ja hypertrofis-maksimivoimaryhmään. Koehenkilöt täyttivät ruokapäiväkirjan ryhmiin jakautumisen jälkeen. Kehon koostumus mitattiin DXA:lla alkutilanteessa sekä 4 ja 16 viikon jälkeen. Reiden lihasten poikkipinta-ala mitattiin ultraäänellä alkutilanteessa sekä 16 viikon jälkeen. Voimamittaukset suoritettiin alkutilanteessa sekä 4, 12 ja 16 viikon jälkeen.
Tulokset. Kehon painoon suhteutettuna ravitsemus ei eronnut merkitsevästi ryhmien kesken, mutta absoluuttisesti energiansaanti oli proteiiniryhmällä vähäisempää palautumispäivinä verrattuna hiilihydraattiryhmään (P < 0.05). Kehon rasvaton massa (P < 0.001) ja jalkojen rasvaton massa (P = 0.003) lisääntyivät merkitsevästi tutkimuksen aikana. Kehon kokonaisrasvan määrä (P = 0.001) ja vatsan alueen rasvan määrä (P < 0.001) vähenivät voimaharjoittelun seurauksena, kun taas ylävartalon rasvan määrä (P = 0.065) pysyi muuttumattomana. Ravinnon ja ajan yhdysvaikutus havaittiin kehon kokonaisrasvan massalle (P = 0.032), ylävartalon rasvan massalle (P < 0.001), ja vatsarasvalle (P = 0.014). Muutokset olivat merkitsevästi suurempia proteiiniryhmässä verrattuna hiilihydraattiryhmään (kehon rasva, P = 0.03; vartalon rasva, P < 0.001; vatsarasva, P = 0.01). Voimaharjoittelun seurauksena jokaisella ryhmällä parani merkitsevästi 1 RM (P < 0.001) sekä suureni reiden poikkipinta-ala (P < 0.001).
Johtopäätökset. Proteiini yhdistettynä voimaharjoitteluun vähentää merkitsevästi kehon kokonaisrasvan, ylävartalon rasvan sekä vatsarasvan määrää. Tulosten perusteella voimaharjoittelu yhdistettynä harjoittelun jälkeiseen proteiinin nauttimiseen vaikuttaa olevan tehokas tapa vähentää kehon rasvan määrää sekä samalla ylläpitää tai lisätä rasvatonta massaa ja näin ollen edesauttaa hyvää terveyttä....
subjects completed a supervised resistance training program, which included a 4-week habituation period. After the habituation period, the subjects were divided into three supplementation groups (protein, carbohydrate, and protein+carbohydrate). Within each...
subjects completed a supervised resistance training program, which included a 4-week habituation period. After the habituation period, the subjects were divided into three supplementation groups (protein, carbohydrate, and protein+carbohydrate). Within each...
Something old, something new : exploring membrane-containing bacteriophages
(University of Jyväskylä, 2016)
NMR structure of a non-conjugatable, ADP-ribosylation associated, ubiquitin-like domain from Tetrahymena thermophila polyubiquitin locus
(Elsevier, 2019)
with the rest of the protein, their structural properties can differ from canonical ubiquitin, depending on the protein context and how they interact with it. In this work, we investigate T.th-ubl5, a UbL present in a polyubiquitin locus of Tetrahymena...
On dynamics of parvoviral replication protein NS1
(University of Jyväskylä, 2010)
Comparing the different morphotypes of a fish pathogen - implications for key virulence factors in Flavobacterium columnare
(BioMed Central Ltd., 2014)
Background:
Flavobacterium columnare
(Bacteroidetes) is the causative agent of columnaris disease in farmed
freshwater fish around the world. The bacterium forms three colony morphotypes (Rhizoid, Rough and Soft), ...
Assembly of Spinach Chloroplast ATP Synthase Rotor Ring Protein-Lipid Complex
(Frontiers Media, 2019)
Rotor ATPases are large multisubunit membrane protein complexes found in all kingdoms of life. The membrane parts of these ATPases include a ring-like assembly, so-called c-ring, consisting of several subunits c, plugged by a patch of phospholipids...
Covalent functionalization of graphene oxide with proteins
(2021)
Pro gradu -tutkielman kirjallisuusosassa perehdyttiin menetelmiin, jotka voisivat soveltua proteiinien kiinnittämiseen grafeenioksidin pintaan kovalenttisen sitoutumisen kautta. Kokeellisessa osassa oli tavoitteena kiinnittää linkkerimolekyylien avulla piparjuuriperoksidaasi (HRP) -entsyymimolekyylejä laserilla hapetetun grafeenin pintaan. Alustavissa kokeissa testattiin kahta menetelmää HRP:n kiinnittämiseksi grafeenioksidihiutaleisiin. Menetelmät erosivat käytettyjen linkkerimolekyylien suhteen. Ensimmäisessä menetelmässä käytettiin glutaraldehydiä ja toisessa APTES:sta ja glutaraldehydistä muodostuvaa linkkeriä. Termogravimetrinen analyysi ja FTIR-mittausten tulokset viittasivat kovalenttisten sidosten muodostumiseen grafeenioksidin ja linkkerien sekä linkkerien ja HRP:n välille. Glutaraldehydiin perustuva menetelmä valittiin varsinaiseen kokeeseen, jossa käytettiin laserilla käsiteltyä grafeenipohjaista mikrosirua. Mikrosirusta otetuista AFM-kuvista havaittiin kohonneita viivamaisia ja pistemäisiä rakenteita funktionalisoinnin jälkeen, joiden pääteltiin olevan glutaraldehydiketjuja ja HRP-proteiinimolekyylejä. Mikrosirun hapetetuista alueista mitatut Raman-spketrit viittasivat muutoksiin hapetetun grafeenin elektronirakenteessa: D-, G- ja 2D-vöiden Raman-siirtymät pienenenivät ja D-vyön pinta-ala kasvoi funktionalisoinnin jälkeen. Muutosten pääteltiin johtuvan grafeenioksidin ja linkkerien tai HRP:n välisistä vuorovaikutuksista. Tulosten perusteella ei kuitenkaan voitu varmistaa HRP:n kovalenttista kiinnittymistä mikrosirun grafeenioksidipintaan glutaraldehydin välityksellä....
-based microchip. From the atomic force microscopy (AFM) images of the microchip after the treatment with GA and HRP solutions (in PBS buffer), line-shaped structures and elevated dots could be observed, assigned to be GA crosslinkers and HRP protein molecules...
-based microchip. From the atomic force microscopy (AFM) images of the microchip after the treatment with GA and HRP solutions (in PBS buffer), line-shaped structures and elevated dots could be observed, assigned to be GA crosslinkers and HRP protein molecules...
Structure and characterization of a novel chicken biotin-binding protein A (BBP-A)
(BioMed Central (BMC), 2007)
chicken. The BBP-A recombinant protein was expressed using two different expression systems and purified with affinity chromatography, biochemically characterized and two X-ray structures were solved – in complex with D-biotin (BTN) and in complex with D...