The Sustainable Finance Disclosure Regulation : kokemuksia sääntelyn käyttöönotosta
Tekijät
Päivämäärä
2022Tekijänoikeudet
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Vastuullisen sijoittamisen ala on kokenut vahvaa kasvua viime vuosina. Alalla on kuitenkin esiintynyt haasteita, esimerkiksi vertailukelpoisuuden ja standardien puute. Tukeakseen kestävän rahoituksen ja vastuullisemman sijoitustoiminnan kasvua Euroopan unioni on luonut kestävän rahoituksen suunnitelman. Suunnitelman tavoitteiden toteuttamiseksi EU on luonut uusia sääntelyitä, joiden avulla EU pyrkii vastaamaan näihin haasteisiin ja helpottamaan rahavirtojen ohjautumista vastuullisempiin kohteisiin.
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää sitä, miten uusi Sustainable Finance Disclosure Regulation on otettu vastaan vastuullisen sijoittamisen alalla. Tutkimuksessa selvitettiin asetuksen käyttöönottoon liittyviä kokemuksia ja sitä, miten asetuksen koetaan tukevan vastuullista sijoittamista ja ehkäisevän viherpesua. Tutkimuksessa haluttiin myös selvittää, miten regulaatio on koettu yleisemmällä tasolla alalla ja miten sen on koettu onnistuneen. Tutkimuksen teoreettinen viitekehys pohjautuu pääosin vastuulliseen sijoittamiseen, viherpesuun, Euroopan unionin kestävän rahoituksen suunnitelmaan ja tämän suunnitelman tavoitteiden toteuttamiseksi laadittuihin asetuksiin. Tutkimuksessa otetaan huomioon myös aiempia regulaatioon liitettyjä haasteita ja kritiikkiä.
Tutkimus suoritettiin kvalitatiivisena tutkimuksena. Tutkimuksessa haastateltiin viittä eri finanssimarkkinatoimijan edustajaa tai muuten alalla SFDR:n kanssa työskennellyttä henkilöä. Tutkimuksen tulokset osoittivat, että alan haasteet ovat todellisia ja asetukselle on ollut alalla kysyntää. Asetuksen uskotaan parantavan alan vertailukelpoisuutta ja torjuvan viherpesua pitkällä aikavälillä. Asetuksen tulkintaan ja käyttöönoton prosessiin on kuitenkin liittynyt tämän tutkielman teon aikana vielä haasteita ja asetuksen selkeyttä voidaan katsoa kriittisestä näkökulmasta. Tältä osin sääntelyn ei vielä tämän tutkimuksen tekohetkellä voi todeta täysin onnistuneen ja täyttävän tavoitteitaan. Tästä syystä regulaatiota tarkasteltiin tuloksissa myös kriittiseltä näkökannalta ja nostettiin esiin muutama regulaatioon liittyvä havainto. Asetuksen tulevaisuuteen suhtaudutaan alalla kuitenkin luottavaisin mielin.
...
Asiasanat
Metadata
Näytä kaikki kuvailutiedotKokoelmat
- Pro gradu -tutkielmat [29559]
Samankaltainen aineisto
Näytetään aineistoja, joilla on samankaltainen nimeke tai asiasanat.
-
ESG investment performance and global attention to sustainability
Vu Thanh, Nam; Lehkonen, Heikki; Junttila, Juha-Pekka; Lucey, Brian (Elsevier, 2025)We analyze ESG-based investments in stocks across 23 developed markets using daily data from 2004 to 2022. The findings suggest a weak relationship between the ESG ratings and expected returns, with some evidence of modest ... -
ESG performance and sustainability concerns exposure
Vu, Thanh Nam (Elsevier, 2025)This paper analyzes stock returns' sensitivity to the newly introduced sustainability concerns index based on media indicators from LSEG MarketPsych for the US market from 2010 to 2023. While the results demonstrate that ... -
Framework for governmental research institution’s sustainability report
Saarinen, Ronja (2021)Tämän tutkimuksen tavoitteena on luoda rakenne Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ensimmäiseen vastuullisuusraporttiin. SYKEn toiminta on yhteiskunnallisesti merkittävää, jatkuvaa ja kauas tulevaisuuteen tähtäävää, joten ... -
Sustainable innovation : a new age of innovation and Finland's innovation policy
Hautamäki, Antti (Sitra, 2010) -
Justice in the Sustainability Curriculum
Juego, Bonn (Tellus Institute, 2021)
Ellei toisin mainittu, julkisesti saatavilla olevia JYX-metatietoja (poislukien tiivistelmät) saa vapaasti uudelleenkäyttää CC0-lisenssillä.