Show simple item record

dc.contributor.advisorHöylä, Helena
dc.contributor.authorAhva, Lasse
dc.date.accessioned2018-05-22T09:57:02Z
dc.date.available2018-05-22T09:57:02Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttps://jyx.jyu.fi/handle/123456789/58061
dc.description.abstractYmpäristön ja kulttuurin välinen suhde on tullut yhä suositummaksi tutkimuksen kohteeksi 1960-luvulla tapahtuneen ympäristöheräämisen jälkeen. Humanistisissa tieteissä tämä on tullut näkyväksi ekokriittisten teorioiden yleistymisessä. Tämä kandidaatintutkielma lukee Margaret Atwoodin romaania Oryx and Crake ekokriittisen kirjallisuudentutkimuksen teorian valossa. Tutkielman keskiössä on ruuan esittäminen romaanissa. Lisäksi tutkielmassa kiinnitetään huomiota ruuan esittämiseen kiinteästi liittyvään ilmiöön: ihmisen ja ei-inhimillisten eläinten välisen suhteen esittämiseen. Oryxiä ja Crakea on aiemmin tutkittu lähinnä dystopiaromaanina, mutta myös näkökulmista, jotka ovat lähempänä ekokriittistä kirjallisuudentutkimusta. Romaania ei ole kirjoittajan tietojen mukaan kuitenkaan aikaisemmin tutkittu näkökulmasta, joka ottaisi ruuan esittämisen tutkimuksen pääkohteeksi. Tutkimuksen metodina toimii ekokriittisen kirjallisuudentutkimuksen teorian ohjailema romaanin lähiluenta. Tutkielman päätulokset ovat, että ruuan rooli romaanissa on toimia alueena, jossa ihmisen ja eläimen, kulttuurin ja luonnon, välisiä rajoja kyseenalaistetaan ja uudelleenmääritellään.fi
dc.format.extent20
dc.language.isoen
dc.subject.otherMargaret Atwood
dc.subject.otherfuture
dc.subject.otherfood
dc.titleThe Future of Food in Margaret Atwood's Oryx and Crake
dc.identifier.urnURN:NBN:fi:jyu-201805222716
dc.type.ontasotBachelor's thesisen
dc.type.ontasotKandidaatintyöfi
dc.contributor.tiedekuntaHumanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekuntafi
dc.contributor.tiedekuntaFaculty of Humanities and Social Sciencesen
dc.contributor.laitosKieli- ja viestintätieteiden laitosfi
dc.contributor.laitosDepartment of Language and Communication Studiesen
dc.contributor.yliopistoJyväskylän yliopistofi
dc.contributor.yliopistoUniversity of Jyväskyläen
dc.contributor.oppiaineEnglannin kielifi
dc.contributor.oppiaineEnglishen
dc.rights.copyrightJulkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.fi
dc.rights.copyrightThis publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.en
dc.contributor.oppiainekoodi301
dc.subject.ysoruoka (aine)
dc.subject.ysotulevaisuus
dc.subject.ysoekokritiikki
dc.subject.ysofood
dc.subject.ysofuture
dc.subject.ysoecocriticism


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record