Asiakasyrityksen ja työterveyshuollon välinen yhteistyö : TEROKA-hankkeeseen osallistuneiden näkemyksiä
Tekijät
Päivämäärä
2013Pääsyrajoitukset
Aineistoon pääsyä on rajoitettu tekijänoikeussyistä. Aineisto on luettavissa Jyväskylän yliopiston kirjaston arkistotyöasemalta. Ks. https://kirjasto.jyu.fi/fi/tyoskentelytilat/laitteet-ja-tilat.
Tutkimuksen tarkoituksena oli kuvata asiakasyrityksen ja työterveyshuollon välistä yhteistyötä Työterveyslaitoksen toteuttamassa Ammattiryhmittäisten terveyserojen kaventaminen (TEROKA) -hankkeessa. Tavoitteena oli selvittää hankkeeseen osallistuneiden yritysten ja työterveyshuollon edustajien kokemuksia yhteistyöstä.
Tutkimus oli luonteeltaan laadullinen. Tutkimushenkilöistä seitsemän oli yrityksen ja neljä työterveyshuollon edustajaa. Aineistonkeruumenetelmänä käytettiin henkilökohtaista teemahaastattelua, joka toteutettiin puhelimitse. Aineisto analysoitiin aineistolähtöisen sisällönanalyysin avulla.
Tutkimustulosten mukaan yhteistyökokemukset asiakasyritysten ja työterveyshuollon välillä ennen TEROKA-hanketta vaihtelivat vähäisestä yhteydenpidosta aktiiviseen toimintaan. TEROKA-hanke selkiytti yrityksen ja työterveyshuollon rooleja ja vahvisti yhteistyötä, antoi työkaluja kehittämisen tueksi ja edisti työntekijöiden osallistamista kehittämiseen ja päätöksentekoon. Yhteistyötä edisti tavoitteellinen, suunnitelmallinen ja vuorovaikutuksellinen asiakasyrityksen ja työterveyshuollon välinen toiminta, jossa eri toimijoiden roolit olivat selkeät ja jota yrityksen johto tuki ja työterveyshuollon palvelutarjonta edisti. Yhteistyötä ehkäisi viestintään, saavutettavuuteen, kustannuskysymyksiin ja ajankäyttöön liittyvät ongelmat. Yhteistyön tulevaisuuden odotuksissa korostuivat avoimuus ja säännöllisyys sekä yrityksen tarpeet ja työterveyshuollon palvelut kohtaava ja osallistava yhdessä tekeminen.
Tutkimus antoi tietoa TEROKA-hankkeessa mukana olleiden asiakasyritysten ja työterveyshuollon välisestä yhteistyöstä. Se antoi viitteitä siitä, miten työhyvinvointi-interventio vaikuttaa yhteistyöhön. Tutkimuksen avulla voitiin lisätä ymmärrystä asiakasyrityksen ja työterveyshuollon yhteistyökäytänteistä ja yhteistyön tekemisen merkityksestä.
...
Metadata
Näytä kaikki kuvailutiedotKokoelmat
- Pro gradu -tutkielmat [29743]
Lisenssi
Samankaltainen aineisto
Näytetään aineistoja, joilla on samankaltainen nimeke tai asiasanat.
-
Työterveyshuollon moniammatillisten työryhmien käsityksiä ammatillisesta kuntoutuksesta
Tanttu, Anja (2002) -
Perehdytyksen aikainen oppiminen työterveyshuollon organisaatiossa
Kankainen, Tiia (2024)Tässä aikuiskasvatustieteen tutkimuksessa tarkasteltiin perehdytyksen aikaista oppimista työterveyshuollon organisaatiossa työntekijöiden näkökulmasta. Tutkimuksessa oltiin kiinnostuneita siitä, millaisia oppimista edistäviä ... -
Työterveyshuollon tietojärjestelmä
Honkasaari, Arja; Kettunen, Taru (1983) -
Työterveyshuollon menetelmät liikuntaan motivoinnissa : työkaluina askelmittari, kehonkoostumusmittaus sekä kuntoindeksin mittaus
Gustafsson-Tuhkunen, Carita (2016)Gustafsson – Tuhkunen, C. 2016. Työterveyshuollon menetelmät liikuntaan motivoinnissa – työkaluina askelmittari, kehonkoostumusmittaus sekä kuntoindeksin mittaus. Terveystieteiden laitos, Jyväskylän yliopisto, terveyskasvatuksen ...
Ellei toisin mainittu, julkisesti saatavilla olevia JYX-metatietoja (poislukien tiivistelmät) saa vapaasti uudelleenkäyttää CC0-lisenssillä.