dc.contributor.advisor | Rautiainen, Antti | |
dc.contributor.author | Lo, Jessica | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T05:53:06Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T05:53:06Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/75360 | |
dc.description.abstract | Tässä tutkielmassa tarkasteltiin, miten rullaavaa budjetointia voitaisiin
hyödyntää kohdeyrityksessä ja miten rullaava budjetointi voisi tukea
liiketoimintaa ja operatiivista suunnittelua koronakriisin aiheuttamassa
poikkeustilanteessa. Tavoitteena oli hahmottaa ja määritellä haasteet
kohdeyrityksen perinteisessä budjetoinnissa, joihin rullaava budjetointi voisiolla avuksi. Sen lisäksi tutkielmassa tarkasteltiin mitä erityispiirteitä
poikkeusajan budjetointiin ja kassahallintaan liittyy. Tutkielman kohdeyritys on ravintola-alan palveluita tarjoava yritys ja sen toiminta sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kohdeyritys työllistää yli 250 henkeä ja kuuluu kansainväliseen Food & Beverage -konserniin.
Tutkimuksessa selvisi, että kohdeyrityksellä on lukuisia haasteita perinteisessä budjetoinnissaan ja ne ovat korostuneet tässä poikkeustilanteessa. Kohdeyrityksessä rullaavaa budjetointia voitaisiin hyödyntää tässä poikkeustilanteessa liiketoiminnan suunnittelussa, ohjauksessa ja päätöksenteossa. Lisäksi tutkimuksessa havaittiin, että perinteistä budjetointia ei ole voitu hyödyntää tässä poikkeustilanteessa ja kassanhallinta on noussut keskeiseen rooliin. | fi |
dc.format.extent | 76 | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | fi | |
dc.subject.other | budjetti | |
dc.subject.other | rullaava budjetointi | |
dc.title | Yrityksen toiminnan sopeuttaminen ja budjetointi poikkeusaikana : case yritys X Oy | |
dc.identifier.urn | URN:NBN:fi:jyu-202105072657 | |
dc.type.ontasot | Pro gradu -tutkielma | fi |
dc.type.ontasot | Master’s thesis | en |
dc.contributor.tiedekunta | Kauppakorkeakoulu | fi |
dc.contributor.tiedekunta | School of Business and Economics | en |
dc.contributor.laitos | Taloustieteet | fi |
dc.contributor.laitos | Business and Economics | en |
dc.contributor.yliopisto | Jyväskylän yliopisto | fi |
dc.contributor.yliopisto | University of Jyväskylä | en |
dc.contributor.oppiaine | Laskentatoimi | fi |
dc.contributor.oppiaine | Accounting | en |
dc.rights.copyright | Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty. | fi |
dc.rights.copyright | This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited. | en |
dc.type.publication | masterThesis | |
dc.contributor.oppiainekoodi | 20421 | |
dc.subject.yso | tapaustutkimus | |
dc.subject.yso | COVID-19 | |
dc.subject.yso | budjetointi | |
dc.subject.yso | yritykset | |
dc.format.content | fulltext | |
dc.type.okm | G2 | |