Näytä suppeat kuvailutiedot

dc.contributor.advisorPirhonen, Juhani
dc.contributor.authorNieminen, Kimmo
dc.date.accessioned2018-06-08T06:21:27Z
dc.date.available2018-06-08T06:21:27Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttps://jyx.jyu.fi/handle/123456789/58438
dc.description.abstractTässä tutkimuksessa seurattiin pidentyvän paastojakson vaikutusta kirjolohen (Oncorhynchus mykiss) kasvuun ja morfologiaan. 240 kpl 1-vuotiaita kirjolohia jaettiin satunnaisesti neljään eri ruokintarytmiin kolmeen rinnakkaiseen altaaseen. Kontrolliryhmää ruokittiin maanantaista perjantaihin kahdesti päivässä koko 13 viikkoa kestäneen koejakson ajan. Muut ryhmät ruokittiin harvemmin tai harvenevasti. Kontrolliryhmän kirjolohilla oli ruokintapäiviä yhteensä 68, käsittelyllä 1 48, käsittelyllä 2 43 ja käsittelyllä 3 38 päivää. Kokeen viimeiset neljä viikkoa kaikki ryhmät ruokittiin maanataista perjantaihin kaksi kertaa joka päivä. Ravinnon kulutusta seurattiin jatkuvasti. Näytteitä otettiin neljän, yhdeksän ja kolmentoista viikon jälkeen. Tällöin kaikki kalat punnittiin ja pituudet mitattiin. Näytekaloilta poistettiin sisäelimet ja niiden maksa, suolistorasva, tyhjennetty mahalaukku ja mahalaukun sisältö punnittiin. Lisäksi määritettiin mahalaukkujen tilavuudet ja maksojen vesipitoisuudet. Näytekaloilta otettiin myös verinäytteet, joista analysoitiin hematokriitti sekä plasmasta kloridipitoisuus. Kokeen lopussa kontrollikalat olivat merkitsevästi suurempia (235,3 ± 27,8 g) kuin käsittelyn 3 kalat (134,7 ± 24,5 g). Kuntokertoimissa, kasvukertoimissa (SGR), rehukertoimissa eikä mahojen tilavuuksissa havaittu merkitseviä eroja käsittelyiden välillä. Lasketut kompensaatiokertoimet kasvun ja rehunkulutuksen osalta jäivät pieniksi ja kompensaatiokasvu vähäiseksi.fi
dc.description.abstractThe aim of this study was to examine the influence of prolongation of starvation periods on growth and morphology of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). 240 rainbow trout (c. 40 g) were randomly assigned into four different feeding regimes using three tanks per treatment. The control group were fed twice a day from Monday to Friday. Other groups were fed less frequently. The control group had 68 feeding days during the experiment. Treatment 1 had 48 feeding days, treatment 2 43 and treatment 3 38 days. Whole experiment lasted for 13 weeks and during the last four weeks all groups were fed every day from Monday to Friday. Feed intake was continuously monitored. Samples were taken from each tank after four, nine and thirteen weeks. The sampled fish were eviscerated. The liver, visceral fat, emptied stomach and stomach contents were weighed. Stomach volume and liver water content were measured, and blood samples were taken from each sampled fish. The haematocrit and plasma chloride were analysed from the blood samples. At the end of the experiment control group fish were the biggest (235,3 ± 27,8 g) and the treatment 3 fish were the smallest (134,7 ± 24,5 g). There were no significant differences in condition factor, specific growth rate (SGR), feed conversion ratio or stomach volume between the treatments. The compensation coefficients in growth and food consumption were relatively low and only limited compensation growth occurred.en
dc.format.extent32
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isofi
dc.subject.otherhyperfagia
dc.subject.otherkompensaatiokasvu
dc.subject.otherOncorhynchus mykiss
dc.subject.otherruokintarytmi
dc.titlePidentyvän paastojakson vaikutus kirjolohen (Oncorhynchus mykiss) kasvuun
dc.identifier.urnURN:NBN:fi:jyu-201806083103
dc.type.ontasotPro gradu -tutkielmafi
dc.type.ontasotMaster’s thesisen
dc.contributor.tiedekuntaMatemaattis-luonnontieteellinen tiedekuntafi
dc.contributor.tiedekuntaFaculty of Sciencesen
dc.contributor.laitosBio- ja ympäristötieteiden laitosfi
dc.contributor.laitosDepartment of Biological and Environmental Scienceen
dc.contributor.yliopistoJyväskylän yliopistofi
dc.contributor.yliopistoUniversity of Jyväskyläen
dc.contributor.oppiaineAkvaattiset tieteetfi
dc.contributor.oppiaineAquatic sciencesen
dc.rights.copyrightJulkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.fi
dc.rights.copyrightThis publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.en
dc.type.publicationmasterThesis
dc.contributor.oppiainekoodi4012
dc.subject.ysoravinto
dc.subject.ysoruokinta
dc.subject.ysokoko
dc.subject.ysokasvu
dc.subject.ysokirjolohi
dc.format.contentfulltext
dc.type.okmG2


Aineistoon kuuluvat tiedostot

Thumbnail

Aineisto kuuluu seuraaviin kokoelmiin

Näytä suppeat kuvailutiedot