The relationship between oil industry and sustainable development in Myanmar : a case study of onshore upstream oil sector

Abstract
Tämä tutkimus valottaa kestävän kehityksen ja maissa tapahtuvan eli onshore- öljyntuotannon suhdetta Myanmarissa. Myanmarin siirtyessä sotilashallinnosta siviilihallintoon länsimaat ovat purkaneet sanktioitaan, mikä on houkutellut ulkomaalaisia yrityksiä. Maassa on myös saatettu voimaan ensimmäistä kertaa yritysten ympäristövaikutuksiin kohdistuvaa lainsäädäntöä vuoden 2015 lopussa, jolla on ollut suuri vaikutus öljy-yritysten toimintaan Myanmarissa. Tutkimus on tehty analysoimalla eri toimijoiden rooleja, kestävän kehityksen ja yhteiskuntavastuun eroa sekä sitä, mitä muuta voitaisiin tehdä kestävän kehityksen edistämiseksi Myanmarin öljysektorilla. Tutkimusmateriaali koostuu julkisesti saatavilla olevista dokumenteista, laeista, raporteista sekä toimialan sisäpiiriläisten haastatteluista ja kenttäpäiväkirjasta. Materiaali on kerätty Myanmarissa kahden vuoden aikana keskittyen 10 kuukauden periodiin vuosina 2015–2016. Materiaali on analysoitu käyttämällä sisällönanalyysia. Tutkimus on luonteeltaan tapaustutkimus ja se tutkii kyseessä olevaa ilmiötä sen luonnollisessa tilassa. Tutkimuksen löydökset osoittavat, että tärkein toimija kestävässä kehityksessä on hallinto, joka asettaa minimistandardin lainsäädännön avulla. Yrityksillä on sivurooli kestävässä kehityksessä, sillä heidän roolinsa on toimia hallinnon vaatimusten mukaisesti. Yritykset ovat tärkeimpiä toimijoita yhteiskuntavastuussa, joka ulottuu lain vaatimuksia pidemmälle Muita toimijoita ovat kansalaisjärjestöt, joiden rooli keskittyy kestävän kehityksen edistämiseen, sekä paikalliset asukkaat, joiden rooli on riippuvainen yritysten toiminnasta. Tutkimus myös osoittaa, että kestävä kehitys ja yhteiskuntavastuu yhtäläisyyksistään huolimatta ovat eri asioita. Yhteiskuntavastuu voi kuitenkin saada kestävän kehityksen piirteitä, jos paikalliset asukkaat otetaan huomioon yhteisövastuuprojektien suunnittelussa ja heille luodaan mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Muihin tutkimustuloksiin kuuluu hallituksen tämänhetkinen kykenemättömyys toteuttaa kestävää kehitystä toimialalla riittävästi. Tulokset osoittavat, että kestävän kehityksen toteuttaminen on pitkäkestoinen prosessi, jossa jokainen toimija tarvitsee toista tavoitteen saavuttamiseksi.
Main Author
Format
Theses Master thesis
Published
2017
Subjects
The permanent address of the publication
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jyu-201704242048Käytä tätä linkitykseen.
Language
English
License
In Copyright
This material has a restricted access due to copyright reasons. It can be read at the workstation at Jyväskylä University Library reserved for the use of archival materials: https://kirjasto.jyu.fi/en/workspaces/facilities.

Share