Sisältöstrategia sidosryhmälähtöisen verkkoviestinnän työkaluna : tulkitseva käsitetutkimus sisältöstrategian merkityksistä
Abstract
Digitalisoituminen on muuttanut viestintäympäristön dynamiikkaa tavalla, joka luo uusia haasteita organisaatioiden verkkoviestinnälle. Verkkoviestinnästä on tullut osa arkipäiväämme. Käyttäjät eivät vain kuluta sisältöä, vaan myös jakavat ja tuottavat sitä itse yhä enemmän. Organisaation sidosryhmien tavoittaminen verkossa ei ole välttämättä aivan yksinkertaista.
Viime vuosina viestinnän ja markkinoinnin trendisanaksi erityisesti verkkoviestinnän kontekstissa on noussut uusi sisältöstrategian käsite. Käsitettä on kuitenkin tutkittu varsin vähän. Tämän tutkimuksen tavoitteena onkin selvittää, mitä sisältöstrategia on ja millaisia merkityksiä sille annetaan erityisesti organisaation verkkoviestinnän ja sidosryhmälähtöisyyden näkökulmista. Näkökulmia rakennetaan kuvailevan tulkitsevan käsitetutkimuksen keinoin.
Tutkimus osoittaa, että sisältöstrategian käsitteeseen liittyy vielä paljon epämääräisyyttä. Ensisijaisesti käsite voidaan kuitenkin nähdä verkossa tapahtuvan markkinointiviestinnän työkaluna, joka nostaa kohderyhmälähtöisen sisällön organisaation strategiseksi kilpailukeinoksi.
Tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää soveltuvin osin sisältöstrategian käsitteen ymmärtämiseksi ja uusien tulkintojen muodostamiseksi. Yleistäminen edellyttää kuitenkin laajempaa sisältöstrategian tutkimusta. Tutkimus osoittaakin, että sisältöstrategia on syytä huomioida myös tulevassa tutkimuksessa. Mikäli sisältöstrategia ohjaa tulevaisuudessa yhä useampien organisaatioiden verkkoviestintää, tarvitaan myös organisaatioviestinnän näkökulmasta laajempaa ymmärrystä siitä, mistä sisältöstrategiassa on kyse.
Main Author
Format
Theses
Master thesis
Published
2015
Subjects
The permanent address of the publication
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jyu-201506092252Käytä tätä linkitykseen.
Language
Finnish
Tietueessa on rajoitettuja tiedostoja. You can request a copy of this thesis here The material is available for reading at the archive workstation of the University of Jyväskylä Library.
This material has a restricted access due to copyright reasons. It can be read at the workstation at Jyväskylä University Library reserved for the use of archival materials: https://kirjasto.jyu.fi/en/workspaces/facilities.