UML:n keventäminen
Tekijät
Päivämäärä
2009Pääsyrajoitukset
Luettavissa tekijänoikeudellisista syistä vain Jyväskylän yliopiston Tietojenkäsittelytieteiden laitoksella.
Tässä tutkielmassa tutkitaan UML:n keventämistä. Erilaiset keventämisehdotukset tähtäävät UML:n käytön ja oppimisen helpottamiseen (Brinkkemper, Rossi, 1996). Tutkielman tarkoitus on kirjallisuuskatsauksen avulla selvittää millaista kritiikkiä UML:n luonteesta ja käytöstä on esitetty. Toisena tarkoituksena on selvittää millaisia kevennysehdotuksia UML:ään on esitetty tehtäväksi.
UML-kielen notaatio käydään läpi kokonaan helpottaen ymmärtämistä esimerkkien avulla. Kritiikkiä UML:n käytöstä ja luonteesta on esitetty monissa tutkimuksissa, joista esitetään tärkeimmät tutkielman kannalta. Keventämisehdotuksista olennaisimmat puretaan auki seuraavassa luvussa.
Käsitellystä tutkimusmateriaalista etsitään yhtenäväisyyksiä ja näitä analysoidaan yhteenveto-luvussa. Tavoitteena on antaa kokonaiskuva UML:n keventämismahdollisuuksista ottaen huomioon järjestelmäkehityksen periaatteet.
Asiasanat
Metadata
Näytä kaikki kuvailutiedotKokoelmat
- Kandidaatintutkielmat [5334]
Samankaltainen aineisto
Näytetään aineistoja, joilla on samankaltainen nimeke tai asiasanat.
-
Mukautuva intranet : tapauksena Done Information
Leppänen, Jaakko (2006) -
Käsiteanalyysin kuvauskielet
Korhonen, Esa (1988) -
XML-tietokantojen suunnittelu - tapaustutkimus
Lewandowski, Jukka (2003) -
N-UML-menetelmä Notes-sovellussuunnitteluun
Valtonen, Katariina (2004)
Ellei toisin mainittu, julkisesti saatavilla olevia JYX-metatietoja (poislukien tiivistelmät) saa vapaasti uudelleenkäyttää CC0-lisenssillä.